hu | en
Facebook Facebook

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Kiadványaink

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Működés

Klebelsberg Kultúrkúria - A hagyományos és a modern harmóniája

A 2005 nyarán megnyitott intézmény különleges építészeti megoldásait a régi kúriaépület ihlette, mely a felújítást követően megőrizte klasszicista vonásait, s a korábbi Klebelsberg-iskolák egyike is eredeti stílusában áll. A különböző anyagok (terméskő, fém, tégla, beton) alkalmazása az épület új szárnyában már a kortárs építészet formavilágát tükrözi. A Kultúrkúria folyosóin rámpák könnyítik a mozgássérültek közlekedését.

A múlt és jelen közötti harmonikus kapcsolat nemcsak az épületre, hanem a Kultúrkúria felvállalt művészeti koncepciójára is vonatkozik. Klasszikus dráma és modern zenés színház (modern opera); néptánc és kortárs táncművészet; komolyzene és nívós könnyűzene; kortárs egyéni és csoportos képző-és iparművészeti kiállítások és fotóművészek tárlatai. E kategóriák látszólag különböző művészeti ágakhoz tartoznak, valójában azonban egy tőből fakadnak, így programkínálatunkban mindezek ötvözetére törekszünk.

Intézményünk egyéb értékek közvetítését is felvállalja, így a határon túli kulturális kapcsolatok ápolásán túl nagy hangsúlyt fektetünk a környezettudatos gondolkodás jegyében született programok szervezésére is.

Az intézmény jelenleg a Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat tulajdonában lévő II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. részeként, a Marczibányi Téri Művelődési Központtal, a Berczik Sára Budai Táncklubbal és a Vízivárosi Galériával közösen szolgálja a kerület polgárainak közművelődési és szórakozási igényeit.

II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. 2018. évi beszámoló
» Üzleti jelentés 2018.
» Közhasznúsági melléklet 2018.
» Kiegészítő melléklet 2018.

Jegybevételi igazolás

Közművelődési megállapodás

 

SZMSZ

Ellenőrzési jelentés

Közérdekű adatok megismerése szabályzat

Egyéb juttatások közzététele, vezetői bérek
Ötmillió forint feletti beszerzések

Üzleti jelentés 2019
» Éves beszámoló 2019
»Kiegészítő melléklet 2019
»Közhasznúsági melléklet 2019

Üzleti jelentés 2020.
» Éves beszámoló 2020.
» Kiegészítő melléklet 2020.
» Közhasznúsági melléklet 2020.
» Foglalkoztatotti adatok 2020.

Letölthető dokumentumok