hu | en
Facebook Facebook

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Kiadványaink

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Jeles Napok > Gyermeknap
Gyermeknap
2022. május 28. 15:00

16 órakor Torzonborz és a Holdrakéta - a Bóbita Bábszínház előadása

17 órakor a Kreatív Kráter Kör fergeteges zsonglőrműsora

18 órakor Kimegyek holnap az állatkertbe –  a Makám zenekar interaktív családi műsor

Folyamatos játszóházak: Királyfiak és királylányok játszópark, BringArt és Horgonyt fel! játszóház, Tekergőtér – az izgalmas szerkezetek tere, Furfangos csudavilág játszóház, kézműves sarok, hempergő várja a gyerekeket

TORZONBORZ ÉS A HOLDRAKÉTA - A BÓBITA BÁBSZÍNHÁZ ELŐADÁSA

Otfried Preussler azonos című regénye alapján bábszínpadra írta: Papp Melinda és Schneider Jankó

Játsszák: Arató Máté, Czéh Dániel, Matta Lóránt, Papp Melinda, Mag Eszter

Tervező: Grosschmid Erik (Blattner Géza-díjas)

Zeneszerző: Babarci Bulcsú

Rendező: Schneider Jankó
 
Torzonborz, a rabló ismét a Kultúrkúria színpadán – itt a várva várt harmadik rész!
Üstöllési főtörzsőrmesternek főhet a feje: Torzonborz, a rettegett rabló már megint megszökött a börtönből. Paprika Jancsi és Vitéz Lackó elhatározzák, hogy kézre kerítik a gazfickót, és örökre megszabadulnak tőle. Az ötlet egyszerű: papírdobozokból és egy krumpliszsákból holdrakétát építenek, és fellövik vele a Holdra. Ám a dolgok nem mennek olyan simán, mint ahogy a két jóbarát elképzelte…

KIMEGYEK HOLNAP AZ ÁLLATKERTBE - A MAKÁM EGYÜTTES KONCERTJE

A kelet-európai dallamvilág hagyományaiból építkező, jellegzetes hangzásvilággal rendelkező Makám együttes interaktív családi műsora kisebbek és nagyobbak számára egyaránt élményt jelent .
A dalok elsősorban az állatok és gyermekek világáról szólnak. A műsor játékos formában igyekszik elénk varázsolni az erdőt, mezőt, tavat, folyót, s a benne élő állatokat, s játékos formában hívja fel a figyelmet a természet csodáira. A dalok nem csak a gyerekeket szólítják meg, kicsit,  nagyot, öreget egyaránt hív, akik játékos kedvüket megőrízték. Hallunk a százlábú születéséről, a karikás szemű nyúl rémálmairól, egy álmedve téli settenkedéseiről, a csiga-bigák tavaszi báljának vendégseregéről, a kabócáról, aki nem szeretett tanulni és még a "ma született" aligátor gyerkőcre leselkedő veszélyekről is. 


FOLYAMATOS PROGRAMOK

KIRÁLYFIK ÉS KIRÁLYLÁNYOK - JÁTSZÓPARK
 
Itt a lehetőség, hogy igazi hőstetteket, bátor cselekedeteket hajtsatok végre, pattanjatok fel a táltosotok hátára!A varázslók egyik kastélyában, rabságban szenved egy szegény királylány és hős megmentőjére vár, míg a másik varázsló óriásfájában egy hollóvá változtatott legkisebb királyfi várja egy talpraesett, bátor leányzó megjelenését, s szabadulását a gonosz varázstól.Míg azonban idáig eljuttok segítőitekkel, találkozhattok szorgalmas törpékkel és egy erős óriással, csalafinta manókkal és egy füstöt okádó sárkánnyal. Próba elé állít benneteket a bűbájos öreg néne és a légies tavi tündér.A 4-4 próbát kiállva tietek lehet az álomsíp és az acélkard, a sárkányfű és a varázsital, melyek segítségével legyőzhetitek a varázslókat!Próba, szerencse!

BRINGART ÉS HORGONYT FEL! JÁTSZÓTEREK

JÁTÉKOS TUDOMÁNY - FURFANGOS CSUDAVILÁG JÁTSZÓHÁZ

Szórakozz önfeledten és okosodj játszva az interaktív játszóházban! Különleges alkalmatosságok, meglepő feladványok,látványos kísérletek és logikai játékok.

TEKERGŐTÉR
Tessék, tessék, csak tekergessék!
Izgalmas szerkezetek, szórakoztató feladatok kicsiknek és nagyoknak!
A TEKERGŐTÉR egyedi tervezésű és kivitelezésű játékok gyűjteménye. Olyan játszótér, ahol a gyerekek és játékos kedvű szüleik egyaránt jól szórakozhatnak és próbára tehetik ügyességüket. Ezen a játszótéren lehet tekerni - forgatni - húzni - tolni - billenteni - fújni - és főleg gurítani. A szabályok minden esetben egyértelműek, a sikerélmény és a jó hangulat garantált.

A JÁTSZÓKERTBEN KÉZMŰVES JÁTSZÓHÁZ, ÜGYESSÉGI ÉS LOGIKAI JÁTÉKOK ÉS HEMPERGŐ VÁRJA A GYEREKEKET.

 

Információ
A belépés díjtalan. Rossz idő esetén rendezvényünket az épületben tartjuk meg.

További időpontok


Galéria