hu | en
Facebook Facebook

Bérletek

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Kiadványaink

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Zene > Könnyűzene > Klébi Jazz Klub - Oláh Krisztián Quartet
Klébi Jazz Klub - Oláh Krisztián Quartet
2022. május 12. 19:00

A jazz világában rangos elismeréseket szerző művész új, előremutató kompozícióival különleges utazásra hívja a hallgatóságát. Zenéjének fontos részét képezik úgy a klasszikus zenei elemek és kompozícióstechnikák, mint a kortárs jazz improvizatív sodrása és absztrakt ritmikája.

Fő zenei motivációja e két zenei világ minél szervesebb kapcsolódása és szintézise, egy dinamikus, élő kortárs zenei világ megformálásának igényével. Mindamellett, hogy a zenekar programja Krisztián saját szerzeményeire épül, a tagok, ifj. Oláh Kálmán, Orbán György és Serei Dániel, mind nagyszerű improvizatőrök is, így a produkció szerves részét képezi a spontán és kollektív improvizáció, mely magában hordozza napjaink szellemiségét és zenei eszköztárát, ezáltal friss és komplex hangzásvilágot formálva a zenekarnak.

Mindössze húszévesen lett a 2015-ös Montreux-i Jazzfesztivál 3. helyezettje, ezt követően egy kéthetes akadémiai program keretén belül olyan nevekkel koncertezett együtt, mint Al Jarreau, Kurt Rosenwinkel, Nils Petter Molvær vagy Joe Sanders. A következő években Junior Prima-, Creative Art-, Orszáczky-, és Gramofon Díj nyertese, 2018 decemberében pedig – első magyar zenészként – meghívást kapott az amerikai Thelonious Monk Institute nemzetközi jazzversenyére, ahol a világ 14 legjobb jazz-zongoristája között mérette meg magát.

Quartetté bővült saját formációja 2020 februárjában jelentette meg első, csak saját kompozíciókat tartalmazó albumát, az “At the back of my mind”-ot. Az album bemutatója nagy sikert aratott többek között Prágában, Krakkóban és a Művészetek Palotájában is, a fantasztikus Rick Margitza vendégszereplésével. A Parallel Reflections - jazzfelállást vonószenekarral ötvöző - szvitjét a Zeneakadémián mutatták be 2020 októberében.

Információ
Jegyár I.: 2000 Ft
Jegyeket személyesen a művelődési központban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.

További időpontok