hu | en
Facebook Facebook

Bérletek

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Kiadványaink

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Rólunk írták > Környezettudatos színdarab gyerekeknek

Környezettudatos színdarab gyerekeknek

Kisiskolásoknak és óvodásoknak szóló mesejátékot mutatnak be március végétől az ország több pontján Kukamese címmel. Az előadás újszerű megközelítéssel, élményszerűen dolgozza fel a szelektív hulladékgyűjtés témakörét úgy, hogy a kisgyermekek is megértsék- tájékoztatták a Független Hírügynökséget a szervezők.

Lánchíd Rádió, p, 2011-02-18 08:11
Hedry Mária és Radványi Balázs új, Kukamese című színdarabja varázslatos világba kalauzolja a fiatal nézőközönséget, és a szelektív hulladékgyűjtő szigetek mozgalmas életének bemutatásával igyekszik átélhetővé tenni az újrahasznosítás folyamatát.A hulladékfajtákat megszemélyesítő, újrahasznosításra áhítozó főszereplőknek számos viszontagságon és izgalmas kalandon kell keresztülmenniük, míg álmaik valóra válnak. A darabban helyet kap szerelem, féltékenység és hataloméhség, de a sok bonyodalom után a természet tündére segít, és mindenki elnyeri jutalmát, vagy éppen méltó büntetését. A betétdalokat a Kalákából ismert Kossuth-díjas Radványi Balázs zenésítette meg, méltó keretet adva a történetnek, még színesebbé téve ezt a világot.
A darabot elsőként a Baranya megyei Barcson lehet megnézni március 22-én, Budapesten pedig március 26-án, a Millenárison mutatják be, de június elejéig még látni lehet több fővárosi helyszínen, Biatorbágyon és Pomázon is. A programsorozatot egy csomagolóanyagok újrahasznosítását koordináló nonprofit szervezet, az Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. és a FOGI színház szervezi.
(FH)

Forrás:
Lánchíd Rádió, Független Hírügynökség