hu | en

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Jeles Napok > .."függök ezen a zord élet-párkányon"- Bogdán Zsolt Ady estje
.."függök ezen a zord élet-párkányon"- Bogdán Zsolt Ady estje
2019. január 22. 19:00

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata és a Kolozsvári Állami Magyar Színház közös produkciója

Előadja: Bogdán Zsolt

Szerkesztő: Szugyiczky István

Bogdán Zsolt egyszemélyes színháza a lehető legközelebb hozza hozzánk Ady Endrét, az embert, a legszerethetőbbet és a legelviselhetetlenebbet. (Visky András)

 

A magyar kultúra napját köszöntve január 22-én!

 

Itthon vagyok” ezekkel a szavakkal indul Szugyiczky István „függök ezen a zord élet-párkányon” című Ady-estjének szövegkönyve, mely megkísérli egy ellentmondásos ember fiatalon elgurult életét  hetven percbe sűríteni,  a  hol szerethető, hol elviselhetetlen , nyugtalan és szenvedő  Ady Endrét megmutatni.

Szugyiczky István színművész , a Szatmárnémeti Harag György Társulat Örökös Tagja több sikeres pódium est szerkesztő rendezője. Olyan költői "arcképeket" mutatott meg ezeken az esteken amelyek hozzátettek az életművekhez olyan kevéssé ismert adatokat melyekkel gazdagabbak lettünk. Az ő Márai, Reményik, Radnóti , Dsida, Wass Albert, Páskándi estjei maradandó élmények mindannyiunk számára. Adyt megmutatni, megszólaltatni csak nagyon ihletett állapotban, érzékenyen, sokszínűen, eszelős- vadsággal, finom- simogatással, suttogó- öleléssel, és ordító- fájdalommal lehet.

Ehhez az istenien istentelen kísérlethez megtalálta  az erdélyi színjátszás egyik legkiemelkedőbb tehetségű színművészét. A kétszeres UNITER, és Jászai Mari-díjas Érdemes művészt, a kolozsvári társulat tagját, Bogdán Zsoltot. Kettejük közös gyötrődésének eredménye, hogy igazi művészi előadássá nőtt a „ függök ezen a zord élet-párkányon ” című művészest.  

Ezzel a méltán sikeres  előadással tisztelik meg és várják szeretettel az alkotók a Klebelsberg Kultúrkúriába az irodalmat és költészetet kedvelő közönséget.

A belépés díjtalan és regisztrációhoz kötött: regisztrálni a Kultúrkúria honlapján az esemény melleti Regisztráció gomb segítségével lehet.

Információ

További időpontok