hu | en
Facebook Facebook

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Kiadványaink

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Jeles Napok > Kutatók éjszakája
Kutatók éjszakája
2016. szeptember 30. 15:00

Az országos rendezvény pesthidegkúti helyszíne hetedik alkalommal várja azokat, akik érdeklődnek a tudomány iránt, de azokat is, akik csak szimplán szeretnének tartalmasan eltölteni egy péntek délutánt, estét.

Idei rendezvényünk kiemelt témája az élelmiszer biztonság, amellyel kapcsolatosan a fiatalok és az idősebbek is érdekes ismereteket és maradandó élményeket szerezhetnek.

15:00 Játékok, ahol élménnyé válik a matematika

Játssz és fedezd fel a matematika csodálatos világát az Élmény Műhellyel. Benne: zometool buborékparádé, avagy miért gömbölyű a szappanbuborék és lehetséges-e szögletes buborékot fújni? Ehető ékszerek készítése, Magyarországon először az ITSPHUN térbeli szimmetriajáték, csomók és trükkös ördöglakatok, Jomili kocka, óriás kirakók.

15:30 Kémiaverseny középiskolásoknak

Az online forduló után itt mérik össze erejüket azok a gimnazisták, akik jelentkeznek versenyünkre. A háromfős csapatok a helyszíni fordulóban döntik el az első helyek sorsát, kísérletek bemutatásával és más feladatok végrehajtásával. A helyezettek értékes nyereményekben részesülnek. Jelentkezés a kemiaverseny2016@gmail.com címen lehetséges 2016. szeptember 11. éjfélig.

18:00 Látványos kísérlet-bemutató

Fazekas Bence fiatal kutató, a Mobilis munkatársa mutat be látványos kísérleteket, ezúttal kiemelten foglalkozva az idei év témájával, az élelmiszerbiztonsággal.

19.30 3D-s filmvetítés

Ingyenes mozi, a legmodernebb és leglátványosabb technika segítségével: ingyenes 3D-s filmvetítés! A mozi előtt néhány szóban bemutatjuk a technológiát és az egész 3D-s filmforgatás működését, érdekességeit, lehetőségeit. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet a www.kutatokejszakaja.hu oldalon tud megtenni.

19:30 Grazioso zeneszalon - a kutatók éjszakájához kapcsolódva

Vendég: Dr. Csordás Zoltán orvos. Beszélgetés az idegrendszerről, a mozgásrutinról, a gyakorlásról, mi történik a zenész testében gyakorlás alatt...
Közreműködik Szekeres Gizella és Detvay M. Marcella (hegedű)

Folyamatosan:
-          Lehet-e belőled kutató? Karrier-tanácsadás pályaválasztás előtt álló fiatalok számára.
-          Helyi innovatív kkv-k bemutatkozása
-          Fiatal fejlesztők és eredményeik bemutatása

 

A belépés minden programra ingyenes!

További információk
Keress minket a Facebook-n is

A műsor- és időpontváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

Támogatónk a WESSLING Hungary Kft.

Információ

További időpontok


Galéria