hu | en

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Tudástár > A Nagy Káli Könyv - könyvbemutató - ELMARAD!
A Nagy Káli Könyv - könyvbemutató - ELMARAD!
2015. november 11. 19:00

Kedves Vendégeink!

Elnézésüket kérjük, de a könyvbemutató technikai okok miatt elmarad.
Megértésüket köszönjük. 

Darabos György fotográfus és Bojár Iván András művészettörténész könyvének bemutatója

a Klebelsberg Kuno Hét programja

 

 

Kedves Olvasónk!

Magyarország tele van rejtett, kihasználatlan és feltáratlan értékekkel. Ezek közé tartozik a Balaton-felvidék, amelyről mindazok, akik alapos ismerői a tájnak, meggyőződéssel állítják: minden feltétele adott ahhoz, hogy a nagyhírű európai kultúrrégiók közé emelkedjék. Ehhez kívánt hozzájárulni Darabos György fotográfus és Bojár Iván András művészettörténész, építészeti szakíró, localbranding-szakember, akik sok éve járják együtt a Balaton-felvidék tájait. Ez idő alatt mintegy tízezer fotográfiát, számos riportot készítettek, helytörténeti kutatást végeztek. Ez a munka, talán nem túlzás, a Balaton-felvidék minden idők legátfogóbb metszetét alkotja 464 oldalon.

A Nagy Káli Könyv című nagyszabású album – erősen reméljük – mint önmagában való elegáns tárgy is megállja a helyét, ugyanakkor van más, fontos tulajdonsága is. Számos tekintetben túlmutat önmagán. Túlmutat Európa más nemes szépségű vidékeinek általános értékein. Egy olyan eddig sokak elől rejtett életforma világát mutatja be, amely a mostanáig külföldön kialakult Magyarország-képet is számos ponton árnyalja, gazdagítja. Kifejezett vágyunk, hogy az, aki ezt az albumot kézbe veszi, a felfedezés újszerűségét és örömét élje meg. Éppen azt, ami elmúlt éveink nyarainak alapérzete volt.  

A Nagy Káli Könyvvel alapkövet kívántunk megalkotni, elhelyezni. Munkánkat folytatni tervezzük. Nem csak hirdetjük, de mélyen hiszünk benne, hogy ez a régió – bár különös módon itt feltárt gazdagsága ellenére is a szegényebb vidékek közé tartozik – alapvető értékeit megillető jövő előtt áll. E gyarapító munkából szeretnénk kivenni a részünket. És szeretnénk azt is, ha az ezen a megejtő szépségű tájon csordogáló életnek értelmet és örömöt adó munkához partnerekre találnánk. Önt! Téged! A Káli barátait.

Az első kiadásunk boltban nem volt kapható. Ára nem volt, csak – nagyon reméljük – értéke van. Kiadója, az Itthon Van Otthon Szolgáltató Nonprofit Kft. (IVON) az első kiadás hatalmas sikerén felbuzdulva – engedve a számtalan levélben leírt kérésnek, melyekben a következő kiadásra biztattak minket – ez év novemberében kiadja a második Nagy Káli Könyvet.

 

Nagy örömmel tájékoztatjuk tehát, és még nagyobb öröm lesz számunkra, ha ez a második kiadásban elkészülő kötetet otthon a belefelejtkezés, a rácsodálkozás és a megtermékenyítő felismerés élményét adja.  

Örömteli lapozgatást és olvasást kívánunk!

A Nagy Káli Könyv alkotói és kiadója

A belépés díjtalan.

http://nagykalikonyv.hu

Információ

További időpontok


Galéria