hu | en

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Kiállítás > Folyosói tárlat > A zöldlábú angyal - Szulyovszky Sarolta grafikusművész kiállítása
A zöldlábú angyal - Szulyovszky Sarolta grafikusművész kiállítása
2018. november 28 - 2019. január 06.

A grafikusművész különleges hangulatú meseillusztrációi idézik meg az ünnepvárás, a tél varázslatát, titkait.


Szulyovszky Sarolta 2005 óta készít látványos, részletgazdag meseillusztrációkat. Máté Angi Volt egyszer egy című, Az Év Gyermekkönyve 2010. díjat elnyerő mesegyűjteményének képeivel mutatkozott be a hazai gyermekirodalmi palettán 2011-ben: már ekkor figyelmet, elismerést vívott ki technikai tudásával, magával ragadó fantáziájával, egyedi mesevilágával. 

Jelenleg családjával Észak-Olaszországban él, ahol illusztrátorként és grafikusként dolgozik, továbbá grafikai tervezést és illusztrációt tanít. Alkotásaival számos díjat nyert itthon és külföldön (Aranyvackor díj, marosvásárhelyi Szép Könyv díj, “Syria Poletti: Sulle ali delle farfalle” olasz gyerekkönyv illusztrációs díj). Hét alkalommal válogatták be az olaszországi ” Le immagini della fantasia” illusztrációs kiállítás résztvevői közé, 2011-ben és 2013-ban részt vett a Pozsonyi Illusztrációs Biennálén, Finy Petra: “Folyékony tekintet” c. könyvéhez készített borítóját a 2013-as Frankfurti Könyvvásár tizenkét legszebb borítója közé választotta a német Wall Street Journal.

"Kísérletezésre, változásra  ösztönöz a körülöttem változó világ ,minden, amit látok, hallok, tanulok, az emberek, akik körülvesznek, a helyek, ahol járok. Szerintem ez minden alkotónál így van és éppen ez teszi izgalmassá az alkotást, hogy általa az ember folyamatosan megújul. Az elmúlt tíz év alatt sokkal letisztultabbak lettek a formáim, elhagytam a durva, texturizált felületeket és elindultam egy realisztikusabb emberábrázolás felé... " 

www.saroltaszulyovszky.com

 


Információ
A kiállítás díjtalanul látogatható hétköznap 8-20 óráig, hétvégén 10-18 óráig.

További időpontok


Galéria