hu | en

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Kiállítás > Folyosói tárlat > Tokiói pillanatok – Erdős Attila fotókiállítása
Tokiói pillanatok – Erdős Attila fotókiállítása
2019. március 05 - 2019. április 04.

A képek alkotója 2019. március 28-án 18 órakor vetítéssel egybekötött előadást tart Japánról. A belépés díjtalan.

Erdős Attila több mint tíz évig élt a fővárosban, amelynek során alkalma nyílt mélyebben betekinteni a japán emberek mindennapjaiba.

Fotóival bepillantást enged a fejlett technológiára épülő nagyvárosi életformát és a tradicionális szokásokat magába olvasztó metropolisz életének olyan momentumaiba is, amelyek egy rövidebb utazás során rejtve maradnak a szigetországba látogatók előtt.

A képek készítője 10 évig élt Japánban, ezalatt a metropolisz szinte minden arcát megismerhette. Képein ugyanúgy megtalálhatók a szigetország évszázados hagyományainak ma is élő szereplői, mint a 21. század tipikusan japán stílusjegyei – a kettősség, ami Japánt jellemzi.

„Japán nem csak arról szól, hogy a high-tech, a tradíciók megőrzése, a shinkansen-szuperexpressz, és egyéb, ami általában az embernek az első gondolata Japánról, hanem arról, hogy Japánban is olyan hétköznapok vannak, mint a világ bármely másik tájékán, és a japán emberek ugyanolyan hétköznapokat élnek. Lehet azt mondani, hogy néha rosszabb napjuk van, néha jobb napjuk van, néha szürkébb, néha mozgalmasabb, tehát én próbáltam a hétköznapi életnek egy-egy pillanatát megörökíteni ezeken a képeken.” 


Információ
Megtekinthető díjtalanul hétköznap 8-20 óráig hétvégén 10-18 óráig.

További időpontok