hu | en

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Zene > Komolyzene > Összművész és a Boszorkányvér című krimi-opera bemutatója
Összművész és a Boszorkányvér című krimi-opera bemutatója
2019. november 17. 18:00

Egy intellektuális késő esti televíziós műsor margójára  - Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója beszélget meghívott vendégeivel Összművészről, összművészetről

utána: Boszorkányvér – Andorka Péter krimi-operájának bemutatója

Boszorkányvér

krimi-opera – keresztmetszet

Vajon rejtve maradhatnak-e örökre a múlt titkai? Megóvhatja-e titkolózásával apa a lányát a túlvilági hívástól, és így a falu bírájának ítéletétől, ha a lány ereiben boszorkányvér csörgedez? Mi lett a lány nővérével, aki egy démon segítségéért kiáltva tudott csak a Bíró kezéből „szabadulni”? Vajon sorscsapás, vagy épp a család megmenekülésének kulcsa az, hogy az ifjú Garabonciás, aki erre tévedve, kicsapongó évei után Lucával találkozva megismeri az igaz szerelmet? Rémálmainak jelentősége, nem sejtett nővérének sorsa, apja érthetetlen elutasítása, és születésekor elhunyt édesanyja öröksége lassanként, a nem várt események sodrásában értelmet nyernek a lány számára, aki egyszerre válik nővére és az ifjú varázslótanonc felszabadulásának kulcsává. Az opera egyszerre szól hűségről, önfeláldozásról, az igazságtalanság elleni harcról, örök emberi értékeinkről – mindezt egy népi babonás világgal átitatott, izgalmasan pergő, krimi-szerű történetben bemutatva.

A darab a 2017–18-as, a Miskolci Operafesztivál által kiírt „a jövő kulcsa” operaíró pályázaton a legjobb magyar műként szerepelt.

 

Alkotók:

Andorka Péter (zene)

Juhász Kristóf (szövegkönyv)

Mátrai Diána Eszter (dramaturg)

 

Előadják:

Vámosi Katalin (Luca)
Heiter Melinda (Rebeka)
Biri Gergely (Garabonciás)
Hámori Szabolcs (Démon/Apa/Bíró)
Zongorán közreműködik: Gelléri András

 

„Széles tömegeket megszólítani képes mai népopera nélkül az operajátszás múzeummá, társadalmi támogatottság híján rétegműfajjá szűkül” – Kesselyák Gergely (a Bartók Plusz Operafesztivál kiáltványából)

 

A belépés díjtalan, kérjük regisztráljon.

 

Regisztrálni a

https://www.kulturkuria.hu/viewContent.php?category=12&event=47648

linken lehetséges.

Információ

További időpontok