hu | en

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Online programok > Kiállítás > Korlátok között szabadon - csoportos festészeti online tárlat
Korlátok között szabadon - csoportos festészeti online tárlat
2021. március 19 - 2021. június 13.

2020 szeptemberében rendeztük meg a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége Festőművészeti Szakosztálya kiállítását a járvány hatására született műveik bemutatására. A tárlatot éppen a pandémia miatt már kevesebben tudták megtekinteni a Kultúrkúria épületében. Mivel a helyzet sajnos nem változott, a képek aktualitása nem változott, így ezúttal a digitális felületeinken tesszük közzé a festőművészek járvány által ihletett alkotásait.

2021. március 19. péntek 17 óra

Kiállító festőművészek: Bács Emese, Barabás Márton, Bikácsi Daniela, Dréher János, Fischer Balázs, Gábor István, Gáll Ádám, Hajdú László, Kádár Katalin, Kéri Mihály, Kovács Johanna, Krajcsovics Éva, M. Novák András, Mayer Berta, Nádor Tibor, Pataki Tibor, Serényi H. Zsigmond, Sinkó István, Sóváradi Valéria, Székelyi Kati, Takács Klára, Tölg- Molnár Zoltán, Végh András, Wrobel Péter, Zöld Anikó   

Kurátor: Dréher János festőművész

"A pandémiával, egy eddig soha nem tapasztalt különleges élethelyzetbe kerültünk. Mindannyiunk első reakciója valószínűleg a döbbenet, a csodálkozás és az értetlenség volt; hogyan leszünk ezentúl a kapcsolatainkkal, a megszokott rutinjainkkal, a kötelezettségeinkkel és nem utoljára, a kedvteléseinkkel. Mindezek mellett azt gondolom, talán többen is megtapasztalhattunk egy furcsa, elsőre szinte megmagyarázhatatlan szabadságérzetet; mert ez az időszak most valahogy mindenben más volt. Azt gondolom, amikor egy művész ilyen helyzetbe kényszerül - és ha ez nem hallgattatja el teljesen -, akkor valamilyen módon megpróbálja a hasznára fordítani. Mert megtapasztalja, hogy a bezártság egy különleges szabadságot ad a számára; eldöntheti, mennyire engedhet a hétköznapoknak. Kijárási korlátozás nélkül is átélhetjük ezt az állapotot, de egészen más, amikor szinte csak ez az egyetlen jó lehetőségünk; nézzük meg, mutassuk meg egy kiállítással, mi történt velünk, bennünk, mennyiben változtunk, ha változtunk."

Krajcsovics Éva, festőművész

Információ

További időpontok