hu | en

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Online programok > Tanfolyam bemutató > Bemutatkozik a Magház Baba-Mama klub
Bemutatkozik a Magház Baba-Mama klub
2021. március 08 - 2021. június 13.

0-3 éves korú gyermekeknek és szüleiknek

A Magház a kisgyermekes családok közösségi tere, ahol a 3 évesnél fiatalabb gyermekek és felnőtt kísérőik találkozhatnak egymással és a házigazdákkal szabad játék és pihenés, kikapcsolódás közben. A társas érintkezésnek ez egy olyan hiánypótló formája, amely egyfajta átmeneti teret képez az otthoni minden-perces együttlét és az intézményi közösségbe  járás között.

Bemutatkozás: 2021. március 8. hétfő, 10 óra

A Magházban a kisgyermek teljes jogú polgár; itt nem róla, hanem hozzá beszélnek, vele együtt játszanak a kortársai és más felnőttek. Működése Françoise Dolto francia pszichoanalitikus Zöld Ház-modelljén alapszik. A Magházban nincs kötött program vagy célzott fejlesztés: itt ki-ki igénye és hangulata szerint, a saját ritmusában kapcsolódhat másokhoz. Ugyanakkor a játékaink és a kézműveskedéshez használt eszközök alkalmasak az egyéni fejlődés serkentésére a szabad játékon keresztül. Ez egy intenzív együttlét, ahol a tágas térben nem az összezártság, inkább az elengedés a meghatározó élmény. Az önállóság, a spontán kérdések és válaszok megfogalmazása mindenkinek könnyebb ott, ahol nem kell emiatt feszengeni, ahol elfogadott, hogy egy-egy helyzetre sokféle jó megoldás létezik. A házigazdák támogató jelenlétükkel a szülők, nagyszülők vagy más felnőtt kísérők rendelkezésére állnak, akik egymással is megosztják a tapasztalataikat – nemcsak a gyerekneveléssel kapcsolatban. Küldetésünk, hogy a családok segítségére legyünk abban, hogy az itt eltöltött időben kikapcsolódjanak és feltöltődjenek, a babák pedig a biztonságos, ingergazdag környezetben, önfeledt játék közben magabiztosabbak legyenek az őket körülvevő világban.

Videóüzenet: 

https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1vQaMVBfO0o40oGLypknMkJ5sq_oyKqcw

A foglalkozásokra rendszerint keddi és csütörtöki napokon 10.00-12.00 óráig tartanak, előzetes bejelentkezés nem szükséges és szabadon lehet érkezni és távozni.

Reméljük, hogy hamarosan találkozunk!

A Magház csapata: Erdélyi Ágnes, Nagy Petra és Simon Judit

Érdeklődni Dr Simon Juditnál +36 30/960-4949 és

Nagy Petránál +36 30/676-2221 lehet.

Információ
Dr Simon Judit +36 30/960-4949
Nagy Petra +36 30/676-2221

További időpontok