hu | en

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Online programok > Tanfolyam bemutató > Bemutatkozik a balett foglalkozás
Bemutatkozik a balett foglalkozás
2021. február 15 - 2021. június 13.

Klasszikus mozgás, klasszikus zenére 

Bemutatkozás: február 15. hétfő 10 órától

Az órák bizonytalan ideig online zajlanak!

A Klebersberg Kultúrkúriában 4 éve tanítok. 

A foglalkozásokon a gyerekek elsajátítják a klasszikus balett alapjait, tartásjavító gimnasztikát, művészi tornát is végeznek, kiegészítő feladatként pedig táncos koreográfiát tanulnak.

4 éves koromban kezdtem klasszikus balett tanulmányaimat Pécsett, Bártfai Márta(Liber-Arte Diploma) balettiskolájában, majd folytathattam nem kisebb Mester, mint Jeszenszky Endre(Magyar Érdemrend Kiskereszt) kezei alatt, ahol a klasszikus mellett a jazzbalett is nagy hangsúlyt kapott. Többségében  a középiskolai –és egyetemi tanulmányaim mellett az általuk koreografált színházi produkciókban szerepeltem. A kilencvenes években előbb klasszikus (1991), majd jazzbalettból (1998) szakvizsgát tettem.

 Pályámat orvosként kezdtem, így különösen nagy hangsúlyt fektetek a gyerekek fizikális és mentális egészségére, fejlődésére. Balettóráimon esszenciális a gyerekek  egymás iránti tisztelete, a barátságos, családias légkör megvalósítása. A klasszikus balett kislányok számára – véleményem szerint – a legideálisabb választás testmozgás szempontjából. A klasszikus balett nem sport, ellenben sportos művészet, amely bevezet a zene, a pantomim világába amellett, hogy az arányos, legszebb formájú izomzatot hozza létre. A balett által kialakított esztétikus, egyenes tartás a gyerekek számára létrehoz egy olyan dekoratív megjelenést, amely egész életük során előnyükre válik.

A Klebersberg Kúriában 4 éve tanítok. 

A foglalkozásokon a gyerekek elsajátítják a klasszikus balett alapjait, tartásjavító gimnasztikát, művészi tornát is végeznek, kiegészítő feladatként pedig táncos koreográfiát tanulnak.

7-8 évesek kedd 16.00-16.50

5-6 éves (balett előkészítő) csütörtök 16.00-16.50

9-14 éves péntek 17.00-18.00

Információ, Exner Judit +36 30/952 0280, judit.exner@t-online.hu

Információ
+36 30/952 0280,
judit.exner@t-online.hu

További időpontok