hu | en

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Fesztivál > Nemzetközi Zöldág Fesztivál Megnyitó - Művészet a jövőért
Nemzetközi Zöldág Fesztivál Megnyitó - Művészet a jövőért
2017. november 24. 18:00

Megnyitó ünnepség és nemzetközi öko-design divatbemutató

A divatbemutatón környezettudatos iparművészek által tervezett, a magyar népi motívumkincsből merített és hagyományos népművészeti technikákkal készített kollekciók kerülnek bemutatásra.

A fesztivál fővédnökei:

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter

Dr. Láng Zsolt polgármester, II. Kerületi Önkormányzat

A fesztivált megnyitja:

Dr. Illés Viktória főosztályvezető, zöldipari támogatások kezeléséért felelős helyettes államtitkárság

A fesztivál díszvendége:

Rein Oidekivi, Észtország nagykövete

 

Nemzetközi divatbemutató

A megnyitó alkalmából egy nemzetközi öko-design divatbemutatóra is sor kerül, olyan természetes illetve újrahasznosított alapanyagokból készült, környezettudatos iparművészek által tervezett kollekciók felvonultatásával, mint a Dán Nagykövetség, a Kubai nagykövetség és az Afrika Alapítvány jóvoltából bemutatott darabok, vagy a magyar Eco-Design Team bicikliküllőkből, csapágygolyókból dörzsi-szivacs-darabokból  álló kollekciója. Valamint a Magyar Népi Iparművészeti Múzeum - Hagyományok Háza - Nyitott Műhely jóvoltából a magyar népi hagyomány „újrahasznosításából” született, a magyar népi motívumkincsből merített és hagyományos népművészeti technikákkal készített kollekció is bemutatásra kerül - a Fekete-fekete folk design kollekciót a következő népi iparművészek alkotják: Kemenes Ilona, Kamocsay Judit, Nagy Gyöngyi, Bérczes Csilla, Torba Ildikó, Turós Istvánné, Balla Gemma, Halmai Edina, Kamocsay Judit, Fehér Anna, Fiser Józsefné, Kissné Sponga Zsuzsanna, Detre Mikolt, Rózsa Erika, Somos Veronika

 

Nemzetközi Zöldág kiállítás

A tárlaton a környezettudatos művészet nemzetközi palettája kerül bemutatásra, öko-design és slow design tárgyak, valamint a környezeti problémákra és a természet szépségeire reflektáló képzőművészeti alkotások.

Az iparművészeti tárlaton használati tárgy, dísztárgy, öltözék, ékszer, kiegészítő, lakberendezési tárgy és bútorkategóriák, míg a képzőművészeti tárlat keretében festmény, kollázs és szobor kategóriák jelennek meg.

A kiállításon olyan hazai és külföldről érkezett kortárs műalkotásokat csodálhatnak meg az érdeklődők, melyek méltán képviselik hazájuk környezettudatos művészetét.

 

Kiemelt együttműködők: Dán Királyság Nagykövetsége, Észt Nagykövetség, Magyarországi Észt Intézet, Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpont, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

 

A Fesztivál támogatója a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt.

Az esemény az Európai Hulladékcsökkentési Hét hivatalos részét képezi.


A Fesztivál valamennyi eseményére a belépés díjtalan.

 

További információ:

Reök Cecília

project manager

Klebelsberg Kultúrkúria

1028 Budapest, Templom utca 2-10.

Mobil: 0620 2991040

E-mail: reokcecilia@kulturkuria.hu

www.kulturkuria.hu

Információ

További időpontok


Letölthető dokumentumok