hu | en

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Foglalkozás > Baba-mama > Magház Baba-mama klub
Magház Baba-mama klub
2021. november 30. 10:00

0-3 éves babáknak és kisérőiknek

A Magház a kisgyermekes családok közösségi tere, ahol a 3 évesnél fiatalabb gyermekek és felnőtt kísérőik találkozhatnak egymással és a házigazdákkal szabad játék és pihenés, kikapcsolódás közben.
A társas érintkezésnek ez egy olyan hiánypótló formája, amely egyfajta átmeneti teret képez az otthoni minden-perces együttlét és az intézményi közösségbe  járás között.
A Magházban a kisgyermek teljes jogú polgár; itt nem róla, hanem hozzá beszélnek, vele együtt játszanak a kortársai és más felnőttek. Működése Françoise Dolto francia pszichoanalitikus Zöld Ház-modelljén alapszik.
A Magházban nincs kötött program vagy célzott fejlesztés: itt ki-ki igénye és hangulata szerint, a saját ritmusában kapcsolódhat másokhoz. Ugyanakkor a játékaink és a kézműveskedéshez használt eszközök alkalmasak az egyéni fejlődés serkentésére a szabad játékon keresztül.
Ez egy intenzív együttlét, ahol a tágas térben nem az összezártság, inkább az elengedés a meghatározó élmény. Az önállóság, a spontán kérdések és válaszok megfogalmazása mindenkinek könnyebb ott, ahol nem kell emiatt feszengeni, ahol elfogadott, hogy egy-egy helyzetre sokféle jó megoldás létezik.
A házigazdák támogató jelenlétükkel a szülők, nagyszülők vagy más felnőtt kísérők rendelkezésére állnak, akik egymással is megosztják a tapasztalataikat – nemcsak a gyerekneveléssel kapcsolatban.
Küldetésünk, hogy a családok segítségére legyünk abban, hogy az itt eltöltött időben kikapcsolódjanak és feltöltődjenek, a babák pedig a biztonságos, ingergazdag környezetben, önfeledt játék közben magabiztosabbak legyenek az őket körülvevő világban.
A Magház csapata: Erdélyi Ágnes, Nagy Petra és Simon Judit.

Előzetes bejelentkezés nem szükséges, kedden és csütörtökön 10:00 -12:00 óra között szabadon lehet érkezni és távozni.

Tervezett foglalkozások:
december 2. csütörtök, Alma Mikulás készítés,
december 7-én és 14-én kedden koszorú készítés.

Részvételi díj: 1 000Ft/alkalom/család

Információ: Dr. Simon Judit  30/960 4949, Nagy Petra 30/676 2221

Információ
Dr. Simon Judit 30/960 4949, Nagy Petra 30/676 2221

További időpontok


Galéria