hu | en
Facebook Facebook

Bérletek

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Kiadványaink

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Gyermekprogram > Mesél az ég! - Karnyújtásra az univerzum
Mesél az ég! - Karnyújtásra az univerzum
2024. február 24. 14:00

A nagy érdeklődésre való tekintettel újra láthatók az Utazó Planetárium előadásai

360 fokos körpanorámás planetáriumi vetítések, előadások kicsiknek és nagyoknak, családoknak

Vetítések:

14 óra Lépjünk újra a HOLDRA! - a Hold kutatás és az ARTEMIS űrprogram 10 év felett, 35 perc

A látványos film az űrkutatás első korszakának, az 1960-as évek végének és az 1970-es évek elejének bemutatásával indul. Végigkövethetjük, ahogy az első Holdra szálló- és keringő egységek kora közelebb hozta számunkra legközelebbi égi szomszédunkat, ahogy megismerhettük a Hold eredetének, összetételének, szerkezetének és a felszínén lévő nyersanyagok hozzáférhetőségének történetét, felfedezését. Hallhatunk az ARTEMIS űrprogramról és a HUNOR küldetésről is.

Jegyvásárlás

 

15 óra  COSMIX - Hogyan legyünk űrhajósok? és Irány a Mars! c. filmek - kisiskolások, nagyobbak részére, 26 perc


Hogyan készülnek fel az űrhajósok az utazásra? Mit esznek, hogyan élnek az űrhajósok? Milyen az élet az Űrállomáson? 1000 pörgős tudnivaló az űrutazáshoz…
A Mars és a Marskutatásról szóló látványos, futurisztikus tudományos műsor. 2024-ben embert küldünk a Marsra, de hogyan?
A műsorban megnézhetjük a NASA terveit a Marskutatásról és megnézzük az eddigi tudományos eredményeket, valós képeket a Mars bolygóról és felszínéről. Szondánkkal leszállunk a Marsra és kaladozunk a Mars felszínén a hegycsúcsokon és a mély árkokban.

Jegyvásárlás

 

16 óra Szimat Kapitány kalandjai az Űrben 4-7 éveseknek, 34 perc


Szimat kapitány felfedezi a Naprendszert, segítségére siet a központi számítógép és egy papagáj is…
Interaktív műsor gyerekeknek a Naprendszerről.

Jegyvásárlás
17 óra Az erdő állatai és a Világűr - ovisoknak, 25 perc

Az erő lakói furcsa zajt hallanak, lehet hogy az egy rakéta? Nézzük meg a felettünk levő csillagokat, csillagképeket és bolygókat… és énekeljük el a gyerekslágert együtt!

Jegyvásárlás

 

18 óra  A bolygók csodálatos világa 8 éven felülieknek, 27 perc

Műsorunkban betekintést nyújtunk a csillagkeletkezés / bolygókeletkezés világába.Részletesen, látványos képi elemekkel tarkítva ismerjük meg a csillagok, bolygók keletkezését, bolygószomszédainkat, holdjaikat valamint a Napot. Megvizsgáljuk a Naprendszerünk nagy bolygóit és ellátogatunk a törpebolygókhoz is. Leszállunk és utazunk a Mars felszínén, majd megtekintünk egy látványos napfogyatkozást és a Nap felszínét közelről. A műsor már tartalmazza a csillagászok legújabb felfedezéseit a törbebolygók területén is!

Jegyvásárlás

 

Belépő az egyes előadásokra egységesen 2000 Ft.

Információ
A rendezvényeinkről kép-, hang- és videófelvétel készülhet. A felvételek elkészítésének célja az intézmény rendezvényeinek megörökítése, valamint a rendezvények megtörténtének igazolása. Az elkészült felvételek közösségi felületeinken is közzétételre kerülhetnek. Amennyiben a felvételeken nem kíván szerepelni, kérjük, erre vonatkozó igényét utólag a marczi@marczi.hu e-mail címen jelezni szíveskedjék.
Jegyár I.: 2000 Ft

További időpontok