hu | en

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Gyermekprogram > Csiribiri családi délután
Csiribiri családi délután
2021. november 06. 15:00

15.40 Tiszavirág - a Barboncás Társulat vásári bábjátéka

17.00 Nyuszimotor - a Kiskalász zenekar lemezbemutató koncertje

Kézműves játszóház

Kedves Nézőink! Elnézésüket kérjük, de a korábban meghirdetett Autósmese előadásunkat egy másik alkalommal fogjuk tudni csak műsorra tűzni. Megértésüket köszönjük!

15.40 Tiszavirág - a Barboncás Társulat vásári bábjátéka

Az előadás Tombácz János szatymazi pásztorember két meséjéből készült.
Meséi gyönyörűek, ám hosszúak, hömpölygőek, mint maga a szegedi csodás szőke folyónk a Tisza.
De ahogy a folyó számtalanszor kiöntött, és meg kellett zabolázni, mederbe terelni, gátakat kellett felhúzni, hogy amit épít és táplál ne tudja elmosni, úgy a Tombácz meséket is meg kellett szelídíteni. Ha már szelídítünk, legyen az valóban szelídítés. Szóljon a Tiszáról, a boszorkányszigetről, a tiszavirágokról és egy szerelemről.
„Régen a Tisza is csak olyan folyó volt, mint sok más. Hömpölygött a medrében, táplálta a földeket és néha kiöntött. De aztán egy szép napon kivirágzott. Más folyók nem virágzanak. Csak a Tisza virágzik tiszavirágot. S hogy miért, erről szól ez a mese.”

17.00 Nyuszimotor - a Kiskalász zenekar lemezbemutató koncertje

2021 októberében jelenik meg a Kiskalász zenekar hatodik albuma, Nyuszimotor címmel. A lemezen 18 dal található, melyek évszakok szerint követik egymást és a saját dalszövegek mellett Kányádi Sándor, Móra Ferenc, Dzsida Jenő és Bartos Erika vers megzenésítéseket is tartalmaz. A lemezbemutató koncerten a Nyuszimotor album számunkra legkedvesebb dalai fognak megszólalni. A szülinaposokat köszöntjük a Buli van című dalban, az Üsse kőben megtanuljuk a durci-táncot, közösen kitakarítunk a Takarítós dalban, együtt száguldunk a Nyuszimotoron, megismerhetik a gyerekek Gyula lila nyulát és a Csókai csóka meséjét, és még a nyarat is megidézzük és együtt énekeljük, hogy „Újra nyár van”. Emellett természetesen a korábbi közönség-kedvenc Kiskalász dalok sem maradhatnak ki a repertoárból.

Kézműves játszóház

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

Információ
Jegyár: 1200 Ft
Jegyeket személyesen a művelődési központban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.

További időpontok


Galéria