hu | en
Facebook Facebook

Bérletek

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Kiadványaink

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Kiállítás > Folyosói tárlat > Sztárfotók a XX. századból - Tóth József Füles fotókiállítása
Sztárfotók a XX. századból - Tóth József Füles fotókiállítása
2021. május 03 - 2021. augusztus 18.

Tóth József Füles az egyik legváltozatosabb életművű és legkedveltebb fotográfus. Több rendkívül sikeres tárlatát követően ismét megörvendezteti látogatóinkat, ezúttal az 1980-as és '90-es években készített portréival.

A képek születésének hátteréről mesél, anekdotázik Füles mester egy online tárlatvezetés során, mely megtekinthető a Kultúrkúria facebook-oldalán és youtube-csatornáján.

Füles fotóival, plakátjaival iskolát teremtett az 1970-es évektől kezdődően. A szellemes ötletek, humor, a groteszkre való hajlam és a különleges megjelenítés áttörést jelentett, maradandó nyomot hagyva a fotóművészetben és a kollektív emlékezetben. Páratlanul sokoldalú tevékenysége során a reklámfotókon túl számtalan témát dolgozott fel az építészeti örökségektől kezdve a művészek, alkotótársak arcképcsarnokáig. 

Több évtizedig készítette a különböző magazinok számára színészek, írók és közéleti szereplők portréit. Kiállításunkon ezekből a felvételekből válogatunk.

Információ
A kiállítás díjtalanul megtekinthető hétköznap 8-16 óra között maszkban, védettségi igazolvány és személyazonosság igazolására szolgáló okmány - személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány - bemutatásával.

További időpontok