hu | en

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Zene > Könnyűzene > Ütőshow
Ütőshow
2021. augusztus 27. 18:30

az Óbudai Danubia Zenekar Ütőegyüttesének előadása

Az együttes 2020-ban alakult meg, ám tagjainak szakmai kapcsolata - a közös egyetemi, és zenekari munka révén - több mint 10 évre nyúlik vissza. Ez a pótolhatatlan összhang remekül megmutatkozik a színpadi produkciókban is. A kamaraegyüttes anyazenekara az Óbudai Danubia Zenekar, ahol szimfonikus zenekari zenészként rengeteg tapasztalatra tettek szert. Emellett mind azt érzik, hogy szívesen dolgoznak együtt a zenekar berkein kívül is, és mivel az ütőhangszeres irodalom kimeríthetetlen forrásként rendelkezésükre áll, ezért nagy örömmel vágtak bele a közös munkába. Így született meg az Óbudai Danubia Zenekar Ütőegyüttes.

A 2020-as évünk intenzív koncertezéssel telt, igyekeztek az ország minél több pontjára eljutni, és bemutatni a zenekedvelő közönségnek az ütőhangszerek ezerarcú világát.

Műsorukat úgy állították össze, hogy minél több zenei műfajba nyújthassanak betekintést a koncerten: afrikai törzsi zene, dél-amerikai samba, japán stílusú ütőhangszeres zene, továbbá amerikai ragtime-ok, filmzenék, klasszikus darabok átiratai, valamint hétköznapi tárgyakon (például kukákon, botokon) játszott szórakoztató „show” darabok. A stílusok sokszínűsége és a számos ütőhangszer látványa minden korosztály számára egy nem hétköznapi koncertélményt biztosít.

Az együttes tagjai:
Keresztes Magor Szabolcs (együttesvezető)
Wenzon Zsuzsanna
Halász Illés
Kolics Máté
Szalai Tamás
Szekér Attila

Információ

További időpontok


  • 2021. augusztus 27.