hu | en
Facebook Facebook

Bérletek

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Kiadványaink

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Jeles Napok > Fény & Hang-koncertek - Adventi koncert a Klebelsberg Kultúrkúriában
Fény & Hang-koncertek - Adventi koncert a Klebelsberg Kultúrkúriában
2023. december 03. 18:00

Fellépnek:

a Marczibányi téri Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium Junior Príma díjas leánykara
Herczku Ágnes - Nikola Parov
Invocatio Musicalis
Berczik Sára Budai Táncklub növendékei (koreográfia: Simonné Puskás Judit)
Szent Efrém férfikar

Közreműködik: Schrődl Adél

Időtartam: kb. 180 perc egy szünettel

A Fény & Hang koncertek a decemberi ünnepkörök kultúráját, hagyományait, zenéit mutatják be. Együtt várjuk a fényt, megünnepeljük az Adventet és a Hanukát két felejthetetlen koncerttel!

A sorozat első előadása az Adventi koncert a Klebelsberg Kultúrkúriában van 2023. december 3-án vasárnap 18 órakor.

Fellépnek:

A Marczibányi téri Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium tiszta, egységes, csiszolt hangzásról ismert és elismert Junior Príma díjas leánykara,

Herczku Ágnes és Nikola Parov, az egymás és a zene iránti elkötelezettségükben is unikális két fajsúlyos népzenész, akiket hallgatva a műfajtól eddig távolságot tartó néző sem marad közömbös,

Invocatio Musicalis csapata, akik zenéjükben különlegesen ötvözik a world music hangzásvilágát, a jazz és a progresszív rock elemeket. Saját kompozíciók mellett zsoltárok és komolyzenei darabok feldolgozásait is ezen a sajátságos zenei „szűrőn” engedik át

a Berczik Sára Budai Táncklub karácsonyi balett etűdjeikkel, Simonné Puskás Judit koreográfiájával,

A Szent Efrém Férfikar, akik novemberben megjelenő karácsonyi lemezükről különböző népek karácsonyi és adventi dallamait szólaltatják meg, olyan népszerű feldolgozások mellett, mint Vivaldi Négy évszakából a Tél második tétele, vagy Csajkovszkij Diótőrőjéből egy-egy jól ismert dallam.

December varázslatos hónapja mindig különleges időszak az évben, amikor összegyűlünk az ünnepi fények, illatok és dallamok között, hogy emlékezzünk a család és a barátok fontosságáról. Idén a Klebelsberg Kultúrkúriában és a Marczibányi Téri Művelődési Központban az énekhangok, fények és hangszerek harmóniája új értelmet ad az ünnepi időszaknak, és emlékeztet minket arra, mennyi szépség rejlik a különböző kultúrákban. Ehhez kínálnak izgalmas, több zenei műfajt felsorakoztató zenei élményeket az adventi és hanukai dalok, valamint a fényjáték, mely egyedülálló alkotóeleme lesz a koncerteknek, és izgalmas vizuális élményekkel, ünnepi hangulattal ajándékozza meg a közönséget.

A Fény & Hang koncertek sorozat második része, a Hanuka koncert 2023. december 9-én, szombaton 19 órakor tekinthető meg a Marczibányi téri Művelődési Központban.

Az Adventi és a Hanuka koncertre KEDVEZMÉNYES BÉRLET váltható elővételben a Klebelsberg Kultúrkúria és a Marczibányi Téri Művelődési Központ jegypénztárában. A bérlet ára 10.000 Ft.

Információ
Jegyár I.: 6000 Ft
Jegyeket személyesen a művelődési központban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.

További időpontok


  • 2023. december 03.