hu | en

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Tánc > A Fricska Táncegyüttes műsora - Ritmus
A Fricska Táncegyüttes műsora - Ritmus
2020. augusztus 28. 19:00

A világrekorder és regionális Príma-díjas fiúcsapat előadása

IDŐPONTVÁLTOZÁS! 

Tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy az előadás 2020.08.30. vasárnap helyett, korábban, 2020.08.28-án pénteken 19 órakor kerül megrendezésre. Az esetleges kényelmetlenségekért elnézésüket kérjük!

A világ leggyorsabb táncosa cím büszke birtokosa volt eddig a magyar közönség előtt is jól ismert, ír származású Michael Flatley. A legfürgébb lábtempójú világhírű kelta fenoménnek azonban kihívója akadt, a FRICSKA táncosai bebizonyították, hogy 2014-óta ők a világ leggyorsabb néptáncosai, nemcsak lábbal, hanem kézzel is a leggyorsabb ritmust ütik a világon. 

2019-ben megdöntötték saját rekordjukat is és csapatban 2 perc alatt 4077 koppintást és csapást értek el. Egyéni rekordjukat is túlszárnyalták. Még ebben az évben megalkottak egy új innovatív táncstílust: fejjel lefelé a levegőben is néptáncolnak, sőt ebben a műfajban is világrekorderek. A fiúcsapat testvérpárja Papp Gergely Bálint 102-öt forgott fejjel lefelé és közben legyőzve a gravitációt, 825-et csapott 1 perc alatt, testvére Papp Máté Bence pedig 90 forgással 888-at csapott a kezével, ezzel újabb egyedülálló rekordot állítottak fel.
30 perces műsorukon magyarországi és erdélyi magyar-román-cigány hagyományokból a legvirtuózabb férfitáncokat láthatja a közönség.

Helyszín: Vásárszínpad

Információ

További időpontok