hu | en

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Tánc > Hidegkúti Tangó Szalon
Hidegkúti Tangó Szalon
2017. december 04. 19:00

Zenél a Tango Harmony Budapest argentin tangó zenekar Alejandro Szabó argentin bandoneon művész közreműködésével

Táncosok: Rózsa Fekete Róbert és Győrfi Lea

A program:

 

19:00 - Hidegkúti Tangó Szalon - koncert, show és tangólecke
21:00-23:30 - milonga, szabad tánc - dj Alejandro

 

2017. december 4-én ismét a Klebelsberg Kultúrkúria ad otthont a Hidegkúti Tangó Szalonnak, az eddigiektől eltérően most hétfőn. Az est házigazdája a Tango Harmony Zenekar, Bartha Katalin hegedűművész vezetésével és Alejandro Szabó argentin bandoneon művész közreműködésével.

 

A Hidegkúti Tangó Szalon mindazoknak szól, akik a Buenos Aires-i milongákhoz – argentin tangó táncestekhez – hasonló, elegáns teremben szívesen merülnek el a szenvedélyes tánc látványában a varázslatos élőzenére, esetleg még kedvük is nyílik kipróbálni az Argentínában minden korosztály által kedvelt tangót. Az est házigazdája a Bartha Katalin által vezetett Tango Harmony Zenekar, akik Astor Piazzolla és tradicionális tangó zeneszerzők műveiből játszanak, igazi argentin hangulatot varázsolva. A Szalon vendégei a magával ragadó látványon túl maguk is belekóstolhatnak a tangó világába. A táncbemutatót követően, egy kötetlen hangulatú tánckurzus keretében lehetőségük nyílik elsajátítani az argentin tangó alapjait. 

 

Az este hátralévő részében egy "milonga" (argentin tangó táncház) keretében kamatoztathatják is a megszerzett tudást, hiszen a táncóra után az este a szabad tánc jegyében folytatódik. Rózsa Fekete Róbert több év táncos múlt után 2005-ben kezdett tangózni. Azóta számos workshopon vett részt hazai és külföldi oktatóknál, aktív tagja a hazai tangós közösségnek. A táncbemutatók és színpadi fellépések mellet milongaszervezéssel és oktatással is foglalkozik, valamint tangó DJ-ként tevékenykedik.

 

A Tango Harmony zenekar Bartha Katalin vezetésével 1998-ban alakult. Az együttest magával ragadta az argentin Astor Piazzolla műveiből áramló lüktetés, rögtön beleszeretett ebbe a zenébe és elkezdte a saját együttesre hangszerelt repertoár kialakítását. Azóta folyamatosan bővülő repertoárral szerepel önálló koncerteken és táncos előadásokon egyaránt. Nem csak Piazzolla zenéit, de a tradicionális tangó tánczenéket is játssza: tangókat, milongákat és valsokat, valamint Lázár György a zenekarnak írt szerzeményeit.

Információ
Jegyár: 1500 Ft

További időpontok