hu | en

Hírlevél

Utaztatható előadások

utaztatható előadások

Vidéki táborok

vidéki táborok

Műsorfüzet

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Tánc > Hidegkúti Tangó Szalon
Hidegkúti Tangó Szalon
2016. október 28. 19:00

Az est háziasszonya Bartha Katalin
Közreműködik a Tango Harmony Zenekar
Táncosok Rózsa Fekete Róbert és Nyul Anikó
Vendégek az argentin Fernando Serrano, és az olasz partnere, Silvia Colli táncosok.
Alejandro Szabo (argentin) bandoneonművész és Francisco Monteiro (portugál) zongoraművész 

Különleges tangóeseménynek ad helyet a Kultúrkúria október 28-án, pénteken. A már hagyományosnak tekinthető Hidegkúti Tangó Szalonok sorában kiemelkedő est lesz mostani: fellépő vendégünk az argentin Fernando Serrano, aki olasz partnerével, Silvia Colli-val járja a világot tanárként és fellépőként. Ez alkalommal egy harmadik arcát is bemutatja, Alejandro Szabo (argentin) bandoneonművész és Francisco Monteiro (portugál) zongoraművész mellett énekesként is fellép a Tango Harmony zenekar közreműködésével.

A program kicsit eltérő lesz a szokásostól, már 17 órakor kezdődik egy tangó órával, a tanítás nyelve olasz-angol. Ezután a 19 órakor kezdődő tangószalonon élőzenével és táncbemutatókkal varázsolnak igazi argentin hangulatot a fellépők. Ki-ki vérmérséklete szerint választhat, nézőként/hallgatóként vagy aktív táncosként vesz részt a programban. A Szalonra szóló belépők az egész estre (17 órától) érvényesek.

Fernando Serraro

Színész, táncos, koreográfus és Argentin tangó mester.
Fernando az argentin tangó új generációjának igazi képviselője, karizmatikus, erős megjelenéssel. Életútja Buenos Airesből indult, így természetesnek vehető, hogy vérévé vált a tradicionális argentin tangó, de a kezdetektől fogva inspirálták a tangó mai, új irányzatai. Beutazta az öt földrészt, az argentin tangó méltó nagyköveteként különböző kultúrákba vitte el ezt a  művészetet, de megtisztelték azzal is, hogy zsűrinek hívták az Ázsiai Argentin Tangó Világbajnokságra. Az utóbbi időben az argentin tangó két meghatározó egyénisége, Alicia Monti és Gachi Fernandez partnereként lép fel nemzetközi színpadokon.

Kemény munkája tanárként is figyelemreméltó. Barátságos és precíz tanítási stílusa révén rengeteg felkérés érkezik hozzá nemzetközi fesztiválok, intenzív argentin tangó workshopok szervezőitől.

Silvia Colli
Sylvia 1996 óta táncol, a legnagyobb argentin mesterektől tanulva, 2003-tól pedig oktatja is az argentin tangót. 2006-ban utazott első európai turnéjára, azóta pedig Jorge Filippo argentin táncossal lépnek fel világszerte. 2009-ben Fernando Serrano-val Rómában megalapította a Tango Allegria egyesületet, melynek tagszáma folyamatosan növekszik, ezen kívül több fontos Tangós eseményt is szerveznek együtt Olaszországban és Európa szerte.

 

Információ
Jegyár: 1500 Ft

További időpontok


Galéria