hu | en

Hírlevél

Műsorfüzet

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Fesztivál > Európai Fenntarthatósági Hét - Nemzetközi Zöldág Fesztivál - Eco-Art Kiállítás Megnyitó
Európai Fenntarthatósági Hét - Nemzetközi Zöldág Fesztivál - Eco-Art Kiállítás Megnyitó
2018. június 01 - 2018. június 14.

A kiállítást megnyitja: Zentai Sára, Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács

Környezettudatosság és fenntarthatóság nézőpontjait tükröző nemzetközi művészeti tárlatot, valamint öko-tudatos szemléletet átadó művészeti workshopokat szervez a Klebelsberg Kultúrkúria az Európai Fenntarthatósági Hét keretében.

Nemzetközi Eco-Art Kiállítás Megnyitó: 10 óra

Az eco-art kiállítás a környezettudatos tartalmú képzőművészeti és iparművészeti alkotásokra fókuszál, hangsúlyozva e művészet társadalomformáló erejét, természethez való kötődését és az ökológiai problémákra való érzékenységét. A kiállítók között szerepel a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Design Intézetének MA képzésében 2018-ban – a Nemzetközi Zöldág Fesztiválhoz kapcsolódóan - elindított öko-design tervezés első debütáló projektjei, valamint a L 'Art Industriel Galéria Olaszországból, a Comebeck Fine Art Galéria Németországból, a Magyarországi Észt Intézet, a kiállító művészek között pedig bemutatásra kerülnek Bokányi Nóra, Brigitte Kratochwill, Eifert Kata Nóra, Katrin Pere, Lőrincz Hanna Lili, Módra Bettina, Reök Cecília, Schneider Anna, Simona Fedele, Szekeres Ákos, Szegedi Alice Torella, Vecsei Kinga Réta alkotásai.

A fenntarthatóság jegyében a környezettudatos művészeti workshopokon pedig öko-design, re-design és slow-design dísztárgyakat, használati tárgyakat és ékszereket készíthetnek a résztvevők:

09.00

Zöldág Re-design kézműves workshop

Vezeti: Szűcs Tímea iparművész

 

10.30

Zöldág Slow-Design kézműves  workshop

Vezeti: Sarnyai Rita iparművész

 

11.30

Zöldág Öko-design kézműves workshop

Vezeti: Szűcs Tímea iparművész

 

18.00

Zöldág Öko-design kézműves workshop

Vezeti: Sarnyai Rita iparművész

 

Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni lehet: reokcecilia@kulturkuria.hu e-mail címen.

 

 Az EurópaiFenntarthatósági Hét / European Sustainable Development Week 2015-ben vált egy olyan egész Európát érintő kezdeményezéssé, melynek célja minél több fenntarthatósággal kapcsolatos szervezet, tevékenység, kezdeményezés széles körű bemutatása. Az érdeklődők így nem csupán a tudományos tényeken keresztül szembesülhetnek a fenntarthatósági kérdésekkel, hanem közösségükön keresztül maguk is részesei lehetnek. A kezdeményezés támogatója az Európai Fenntartható Fejlődési Hálózat / European Sustainable Development Network, a hazai koordinációs központja pedig a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács, mely az Országgyűlés tanácsadó szerve. (http://www.esdw.eu)

 

További információk:

Reök Cecília  I  +36 20 2991040

www.kulturkuria.hu

Információ

További időpontok


  • 2018. június 01.
  • Galéria