hu | en

Hírlevél

Hírek

Műsorfüzet

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Helytörténeti kör

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Gyermekprogram > Mazsola-bérlet: Hol vagy, Mikulás? - tárgyjáték gyerekeknek
Mazsola-bérlet: Hol vagy, Mikulás? - tárgyjáték gyerekeknek
2017. december 08. 14:30

a Figurina Animációs Kisszínpad előadása

Ebben a történetben egy konyhában járunk -igazi asztallal, ablakkal, polccal, hűtőszekrénnyel, vasalódeszkával és sok apró konyhai tárggyal. Ide várjuk a Mikulást, de két ottfelejtett játékbaba merő jószándékkal kölcsönveszi kisgazdájuk ablakba kitett kiscsizmáját. Mivel az "igazi" Mikulás nem találja a kiscsizmákat, így nem tesz ajándékot. El kell hát indulnia a kis rongybabának, hogy megkeresse a Mikulást…

Útja során sokakkal találkozik, sokféle "Mikulást" próbálnak rásózni, de mind hamisnak bizonyul. (Természetesen minden szereplő a konyha egy-egy tárgya, akinek mi csak a hangját kölcsönözzük. A darab végét nem szeretném elárulni, csak annyit, hogy igyekeztünk olyan "megoldást" találni, ami a kicsi "mikulás-hívő" gyerekek számára is és a nagyobb, már a dolgok mögé is látó gyereke, illetve felnőttek számára is elfogadható.

Játsszák: Fers Klára és Siklósi Gábor (Blattner Géza-díjasok)

A tárgyjáték egy nyelv, amelyet a gyerekek tanítanak a felnőtteknek. A tárgyjáték az a legsajátosabb bábtechnika (a kézjáték mellett), amelyben a bábszínház szereplői közönséges használati tárgyak, akik közvetlenül a színpadon, a játszók és a közönség fantáziája segítségével kelnek életre.

Információ
Jegyár: 900 Ft

További időpontok