hu | en

Hírlevél

Műsorfüzet

Panoráma

360 fokos panorámaképek

Társintézmények

Kiemelt támogatóink

Együttműködő partnerek

Médiapartnerek

Kozma 2016
2017. március 30 - 2017. április 23.

A 2016-os Kozma Lajos ösztöndíjasok beszámoló kiállítása

Kiállító művészek:

Dempsey Melinda, Gelley Kristóf András, Gyetvai Piroska, Koós Daniella, Kóródi Zsuzsanna, Mitter Anna Róza, Pápai Lilla, Sütő Erika, Szabó Péter, Véssey Anna

 

A Kozma Lajos építész, iparművész és grafikus, műegyetemi tanár tiszteletére létrehozott kézműves iparművészeti ösztöndíjat 1987-ban alapította a Művelődési és Közoktatási Minisztérium, azzal a céllal, hogy segítse a 35 év alatti önálló művészi tevékenységet folytató, tehetséges kézműves-iparművészek pályakezdését, alkotómunkáját, művészi fejlődését, és kedvező feltételeket teremtsen a formanyelvében és tartalmában korszerű, színvonalas művek létrehozásához.

 

A Kozma Lajos kézműves és iparművészeti ösztöndíj pályázatot 2016-ban az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) hirdette ki. A MANK által működtetett szakmai kuratórium 10 pályázónak ítélte meg az ösztöndíjat. Számukra így egy - három éven keresztül nyílik lehetőség arra, hogy elsősorban alkotómunkával foglalkozhassanak. Az ösztöndíjasok minden évben beszámoló-kiállításon mutatják be a támogatás ideje alatt készült alkotásaikat.

Információ
A belépés díjtalan. A tárlat megtekinthető hétköznap 8-20 óráig, hétvégén 10-18 óráig.Április 14-17. között zárva.

További időpontok


Galéria